Вратата за Вашата спалня!

Дошъл е моментът за смяна на вратата на спалнята? Както всички знаем, именно там е мястото, в което се прекарва повече от времето, отдъхвайки си от тежкото и натоварено ежедневие. Пред дилема сте и се чудите кое ще е по-удачно в случая. Дали да е стъклена и да прониква повече светлина, за да е светла и просторна стаята. Или напротив – да е затворена, плътна, уединена без излишна светлина и шум, защото именно тези модели врати са в пъти по-обезшумяващи и предпазващи.

Избор на материал

Първо трябва да се съобразите с материала на вратата. Има много видове, но най-предпочитания и добър като изработка и качество е HDF-а. При него влакната от дървесина се сушат, при което следва пресоване на висока определена температура, смесвайки ги с различни субстанции. Плочите стават по-твърди и устойчиви, тъй като дървесните частици са компресирани при по-висока плътност.

door

Избор на цвят

Втора стъпка – това е цветът на вратата. Той зависи от интериора, на който сте се спрели. Цветовете биват всякакви, от най-тъмната до най-светлата гама. За предпочитане е да изберете цвят, който да е класически и да се връзва на всичко. Така по-лесно ще напаснете вратата съобразно мебели, настилка и стени. Притесненията Ви ще отпаднат от това, че след някоя друга година модерния цвят може да излезе от модната тенденция на вратите. При което тя бързо ще Ви омръзне и ще искате по-скоро да я подновите, а това са допълнителни разходи, време и труд.

Покритие на вратата

Третата и най-важна стъпка при избора на врата за спалнята – това е покритието на вратата. Бъдете сигурни, че тя ще се ескплоатира по-често. Трябва да се спрете на плътно и здраво покритие, което няма да позволи при най-лекия допир с каквото и да е било да го нарани или одраска.

Много видове предлагат производителите на пазара: ламинатни, боядисани, лакирани, фурнирни. Избирайте си хубаво покритие и ще запазите животът на вратата за по-дълъг период . Това в случая ще Ви спести нерви, време и средства. Когато сте решени на първоначалната стъпка, а именно смяната на интериорна врата, може да получите всякакъв тип полезна за Вас информация относно характеристките на вратите и да се “докоснете” повече до тях. Така ще бъдете подготвени за следващите етапи при смяна на вътрешните Ви врати и за другите помещения, когато се наложи, защото “нищо в този живот не е вечно”.