5 идеи как умело да акцентирате върху новите си интериорни врати

Ако наскоро сте сменили своите интериорни врати, вероятно се сблъсквате с множеството въпроси как да направите най-правилният избор в акцентирането и съчетаването им с цялостния интериор в жилището ви. Ще споделим с вас 5 страхотни идеи как да разнообразите и допълните интериора в жилището си чрез своите врати.

Осветление в помещенията

Една от стъпките, която можете да предприемете в обновяването на дома си, е да промените осветлението в помещенията. Бихте могли да пречупите по оригинален начин светлината в помещенията, като монтирате осветление над вратите или да насочите светлината към тях. По този начин сами настройвате фокуса над обекта, който желаете да акцентирате.

Поставяне на огледала

Бихте могли да постигнете интересен ефект, чрез поставянето на огледала срещуположно на вратите. По този начин оптически мащабирате пространството и създавате симетрия и организираност в пространството. Визуално разширявате пространствата и създавате дълбочина на погледа.

barn door

Декорации

Когато поставите разнообразни декорации с различни цветове в близост до вратите ще допълните и акцентирате допълнително тяхната визия. В зависимост от цялостната идея на интериора бихте постигнали различни ефекти, чрез съчетанието на цветове и форми. Бихте могли да добавите високи декоративни вази и висящо падащи декорации. Всеки правилно допълнен декоративен елемент в дома ви фокусира вниманието към вашите врати и е един оригинален завършек.

Използвайте килими

Поставянето на малки килимчета непосредствено до вашите врати е още едно оригинално решение. Бихте могли да използвате актуалните напоследък малки животински кожи. Приложението на разнообразни цветове и материи внасят допълнителен уют и комфорт в помещенията. Играта с багри и използването на контрасти в цветовете лесно би откроила вашите врати от цялостната обстановка в дома ви.

Важно е умело да използвате вашите идеи, за да не изгубите ефекта в акцентирането. Всеки има собствен стил и виждане във всяко едно направление, но за да бъдете максимално продуктивни насочете вашето внимание върху няколко идеи и дерзайте.