Добрата входна врата

Първото нещо, което срещаме в нашия дом е вратата. Тя е бариерата между вътре и вън, от която зависят защитата и безопасността на жилището ни и нас самите.

Изборът на входни врати в наше време е огромен, затова да изберем подходящия модел се оказва сложно начинание. Важно е да знаем как да изберем правилно входната врата и върху кои характеристики да обърнем внимание. Тя извършва няколко функции: защитава нашия дом от крадци, а също така изиграва важна роля, както за вътрешния, така и за външния дизайн на жилището. Особеностите на нашия дом е един от факторите, който ни подсказва какво да купим и дали е подходящо за нас. При избора на врата от голямо значение са: цвят, покритие, изолация, заключване и модела на дръжките.

Предназначение на вратата

Много е важно за къде е предназначена вратата – за къща или апартамент. Когато ще бъде монтирана в къща, тя трябва да бъде устойчива на атмосферни влияния – слънце, дъжд, вятър, сняг и да има покритие с UV защита.

Съвременната входна врата трябва да бъде сбор от следните качества:  добър материал, подходящ дизайн, надеждност, топлоизолация, шумоизолация и обков.

Expert standart 16

Според материалът, от който са изработени вратите могат да бъдат – метални, алуминиеви, блиндирани, PVC и дървени. Също така може да бъдат комбинирани MDF и метал.

Дизайнът на вратата също е от значение, за да може тя умело да се впише със стила на нашето жилище и да изглежда естетически привлекателна.

Качества на вратата

Надеждност и защита са едни от важните качества, които е желателно да има една врата. Тя трябва да ни осигурява сигурност срещу крадци, за да може ние да се чувстваме спокойни в нашия дом.

Топлоизолацията на вратата може да бъде с пълнеж от минерална вата, полистирен, полиуретан, ”пчелна пита ‘’ и др. Минералната вата се води за един от най-добрите и надеждни пълнежи. Когато вратата ни осигурява добра термозащита, това оказва влияние на бюджета ни, тъй като не се налага да използваме повече енергия за затопляне или охлаждане. Затова можем да кажем, че покупката на врата с добра топлоизолация е много добра и разумна инвестиция.

Добрата врата трябва да има и отлична звукоизолация. Затова спомага пълнежът на вратата, който допринася за изолирането на шума в двете посоки – навън и отвътре. Никой не желае да чува съседите или те да чуват вашите разговори.

Обковът на входната врата също изиграва съществена роля за нашата безопасност. В магазините, в момента, можем да намерим врати с различни варианти на заключващи системи – двустранно, тристранно, четиристранно, с вградени алармени системи и мн. други. Може да бъде с 1,2 или 3 заключващи системи и скрити резета.

Съчетанието на материал, изолация, покритие и дръжки позволява входната врата за нашия дом да изглежда уникално.

Expert standart 19

Входната врата допринася много за впечатлението, което създава нашият дом. Нейната главна роля е да ни защитава от студено и топло и да ни кара да се чувстваме комфортно и сигурно.   Тя е тази, която със своето присъствие успява да говори много за нас.