Входната врата – защитата на нашият дом

Входната врата е неотменна част от нашия живот. Тя служи като защита на нашият дом. Преди години входната врата е била само необходимост, която никой не е забелязвал. Процентът на извършването на кражби и взлом не е бил толкова голям, както сочат митовете от преди 90-те години. В съвременния свят обаче престъпността е нараснала значително, достигайки високи проценти. Гледайки да се предпазят от най-честите кражби на разбити и ограбени апартаменти, хората започват да бъдат по-предпазливи и да търсят различни варианти, с които да защитят себе си и семейството си от потенциални заплахи.

Сигурност

Затова днес, когато става дума за входна врата, първото нещо за което всеки се замисля е дали вратата има достатъчно сигурна ключалка, достатъчно ли е устойчива на удари и други? Това е така, защото все повече по новините ни съобщават и говорят за подобни случаи. Човек замисляйки се за това или в по-лошия вариант, ако е бил засегнат пряко, рано или късно решава, или просто се налага да смени външната врата с по-добра и надеждна. Вратите, които се предлагат имат най-различни характеристики. Особеност когато търсим врата, която да е сигурна и стабилна е заключващият механизъм. Най-сигурния вариант е вратата да има най-малко две заключващи системи. Вратата може да е масивна или метална. Металните врати, които се предлагат за панелни жилища, къщи или апартаменти имат тристранно заключване. Активните шипове влизат в касата надолу, настрани и нагоре, за повече сигурност могат да бъдат с една или две отделни ключалки.

T 777 Black

Аксесоари

Аксесоарите към вратите също трябва да са подбрани, за да е по-сигурна вратата. А това зависи дали вратата притежава капачка против разбиване и бронировка на патрона. Вътрешно резе, освен активните шипове, които могат да бъдат пасивни, влизайки в касата при затворено положение. Вратата може да е снабдена с алармена система и звуков сигнал.

Всичко това може да допринесе за вашата защита и комфорт. Трябва винаги да проверяваме най-малко дали сме заключили вратата и да не забравяме, че никога не сме застраховани от неприятни ситуации. Все пак крадците се усъвършенстват също толкова бързо.