Как се изработват стъклените врати

Стъклените интериорни врати ще придадат изтънчен дизайн на вашето помещение, внасяйки елегантност в помещението.

Изработка на стъклени врати

При изработването на стъклени врати, е необходимо стъклото да мине през няколко процеса на обработване. Ако искате матирано стъкло – това се извършва чрез пясъкоструйка с готови шаблони на фигури, ако разбира се искате да има такива. Използва се фолио за пясъкоструйката и след това се матират предварително подготвените участъци на стъклото.

Също така стъклата се и ламинират. Това е термичен процес, при който се слепват две стъкла и между тях се слага цветен или орнаментен слой. Извършва се с EVA фолио. Слоят може да бъде от плат или фолио. При удар, благодарение на връзката между стъклото и междинния слой, всички счупени парчета се придържат заедно, запазвайки целостта. Това намалява вероятността от нараняване и квалифицира ламинираното стъкло като безопасно.

Има още един много важен процес при всички стъклени врати – на закаляването. При него стъклото се подлага на специална обработка, която му осигурява повишена здравина при удар и устойчивост при резки спадове на температурата. При евентуално счупване се пръска на малки парченца без остри ръбове.

Характеристики на стъклени врати

Стъклените врати се предлагат в различни размери като за стандартни размери на крилата се приемат: 60/197см, 70/197см, 80/197см и 90/197см.

Височината може да бъде задавана и индивидуално в зависимост от корекцията на касата. Дебелината на стъкленото крило е 8мм закалено. Това са стандартните размери на стъклените крила, разбира се може да си поръчате стъклени врати и по индивидуални размери, в зависимост от отворите ви. Но имайте предвид, че за да си монтирате стъклена врата, касата за нея не трябва да е по-малка от 10см.

Стъклените врати са много подходящи и за баня и мокро помещение. Няма да имате никакъв проблем с влагата, лесно се поддържат и почистват.

Има много различни декорации за стъклата, както вече споменахме -матирани на фигури, гравирани, цветни с картина по ваш вкус или принт.