Избор на блиндирана входна врата – мисията възможна

На пазара се предлага много голям избор от блиндирани входни врати, което едновременно улеснява и затруднява избора.

Преди да направите избора на самата врата е добре да се съобразите с нуждите на домът ви и да направите кратко проучване, относно плюсовете и минусите на различните модели врати.

Видове блиндирани входни врати, предлагани на пазара:

Главно блиндираните входни врати, които се предлагат към момента са два вида – изцяло метални или с MDF покритие.

Метални врати

Предимствата на металните врати са, че те са на много достъпни цени и са лесни за поддръжка. Повечето модели са с покритие, което доста умело прикрива стандартната метална визия. Те са лесни за поддръжка и това често ги прави предпочитан вариант. Могат да бъдат с една централна заключваща система, която управлява всички активни шипове или с две индивидуални, като всяка сама по себе си управлява част от активните шипове при заключването.

T 108 02

Блиндирани врати

Вратите с MDF покритие се отличават с изключителен стил и значително по-голямо разнообразие от модели и цветове. Те изискват малко повече поддръжка, но за сметка на това са страхотно допълнение към интериора на дома ви. Почти всички врати от този тип се предлагат с две индивидуални заключващи системи. Освен активните шипове, тези врати са снабдени и с пасивни шипове от страната на пантите, които при затворено състояние на вратата влизат в касата и правят вратата неразбиваема. Те са оборудвани с бронирани патрони и специални защитни капачки против разбиване. Най-хубавото в този тип входни врати е изолацията. Изолацията от минерална вата е най-високият клас, който се предлага и гарантира топло- и шумоизолацията на дома. Благодарение само на една такава врата, може да спестите част от сметките си за отопление и да си подарите спокойствие у дома.

Не на последно място е важен дизайна на самата врата. Тя създава първото впечатление за дома ви. Изборът на правилната врата може да създаде усещане за класа и стил в околните. Но освен отвън вратата ще бъде централен акцент в коридора ви, за това е добре да я съобразите с цялостната визия на помещението, за да може да придаде изтънчена завършеност.