Въведение в света на интериорните врати

Всяко жилище се нуждае от врати. Те са това, което ограничава нашето лично пространство и същевременно ни свързва със заобикалящата ни среда. Душата на всеки дом са интериорните врати. Те придават така търсеният от всички уют, топлина, комфорт и изразяват нашето възприятие за света, усещането ни за стил и изисканост.

Как са се променили интериорните врати от древността до наши дни?

Интериорните врати имат богата история, която води своето начало от Древен Египет. Днес, интериорната врата е изминала “дълъг” път. Съчетала е в себе си красотата на предишни епохи и модерния дизайн на съвремието. Сега, всеки клиент може да бъде “залят” от атрактивен дизайн, съчетан с перфектни форми и варианти на остъкления. При избора на интериорни врати е важно да знаем, от какво са изработени, от какъв вид материал и специфичните качества, които притежава той.

Любопитен е фактът, че вратите, изработени от дърво се смятат за дишащи. Те сами по себе си се характеризират като уникални. Интериорните врати с покрития от естествен фурнир, са предназначени да задоволят всички взискателни клиенти, за които естествената красота стои над всичко.

Както хората се различават помежду си, така и видовете дървен материал, който се използва при изработката на крайния продукт, го правят специфичен и уникален.

Gradde Zwinger Verade

Модерни интериорни врати

Като последен писък на модата, можем да допълним, че вече на пазара се предлагат и стъклени интериорни врати. Те могат да бъдат във всякакви размери, като стилът и дизайнът се съобразява, изцяло с вкуса и предпочитанията на клиента.

В заключение, можем да добавим, че интериорните врати са един лесен вариант да разнообразим “сивотата” на нашия дом, да разширим обема в помещенията, да създадем, така желания простор. С помощта на интериорните врати, ние преструктурираме и моделираме нашия дом, по начина, за който мечтаем. Не случайно, англичаните са измислили сентенцията “Моят дом е моята крепост”, а вратите са средството за постигане на това!