Врати за училища и детски градини

Всяка образователна институция се нуждае от технически и интериорни врати, които не само ще разделят функционалните зони, но и ще допълват интериора. Tака ще бъде удоволствие на работниците да останат и да работят там.

„Животът” на обикновената интериорна врата е спокоен,  в сравнение с натоварванията, които всяка техническа или интериорна врата в училище или детска градина „преживява“. Собственикът на едно жилище използва внимателно своите врати, докато децата са готови да ги извадят от пантите по време на игра.

Изискванията за производство на врати за учебните заведения са малко, но много важни. Производителите на технически и интериорни врати са много и сертификат за съответствие получава само производителя, който е готов и способен да изпълни всички изисквания за материала и метода на производство.

Училище с цветна врата и двор

И така, добрата вътрешна врата за училището трябва да бъде:

  •  С добра звукоизолация. Дори министерска делегация в коридора не трябва да прекъсва съня на децата в детската градина. А съседните класове не искат да слушат едновременно математика и история, заради една лоша врата.
  • Висока издръжливост. Потокът на деца и учителите е много голям и много малко хора експлоатират вратите внимателно. Във връзка с това, вратата трябва да издържа на тежки товари поради голямото използване.
  • С антивандални характеристики. Няма да е тайна за никого, че да вземеш за сувенир красивия фурнир на интериорната врата или да тестваш силата ѝ е въпрос на чест за много ученици. Следователно вратата трябва да бъде устойчива на тези видове намеси.
  • В съответствие с изискванията: подсилен дизайн и конструкция. Отново става въпрос за трайността на крилото. То трябва да издържа на тежки натоварвания, от друга страна да е от материал, който е безопасен за деца.
  • Хигиена – с лекота да се отстраняват замърсяванията. Вътрешните врати не трябва да отделят материали, вредни за детето, а също така трябва бързо да се премахват отпечатъците на детските длани по крилото на вратата.
  • Ниска цена – Използването на интериорните врати е много голямо, а бюджетът на е по-добре да бъде изразходван за децата, отколкото за постоянна подмяна на интериорни и входни врати.
  • Висококачествено оборудване. Интериорните врати не трябва да имат аксесоари, разнообразие от части и тела, които да бъдат издърпани, откачени и тествани за издръжливост. Децата могат лесно да се наранят. Затова приспособленията за вратите трябва да са леки, издръжливи, прости по дизайн и бързо заменяни в случай на повреда.

Външни врати

Врати по индивидуална поръчка

Въпреки факта, че училищата и детските градини имат стандартни отвори на сградите, обикновено входните и интериорните врати за тях се изработват по индивидуалната поръчка на институцията. Много често причината за поръчка е желанието на ръководството да поддържа стилистично единство. Това се прави не само в частни училища или детски градини, но и в бюджетни образователни институции. Това помага да се развие чувство за естетика и създава впечатление за стилистично завършен интериор. Изработени по поръчка врати от производителя ще спомогнат за създаването на дискретен интериор за гимназии. А това няма да отвлече вниманието на ученика от учебния процес или да създаде работно и строго настроение. Вътрешните врати с крило в ярки цветове и с креативни приложения ще помогнат за развитието на въображението на децата в детската градина.