5 въпроса, които си задавате при избора на Интериорна врата

Решили сте, да започнете дълго отлагания ремонт? Изведнъж започват да изникват въпроси, с които се сблъсквате за първи път в живота? И много от тях са свързани с избора на интериорна врата? Ето и 5 от въпросите, които си задаваме при избора на интериорни врати:

Всичко е от значение, в избора на нова врата

A Brand New Interior Door Design To Complete Our Modern Hallway Love Create Celebrate

Цвета, който ще пасне на вашият интериор

В зависимост от това каква цветова комбинация се желае – вратата да си подхожда с цвета на пода или с цвета на стените. Ако помещението е тъмно, се препоръчват светлите цветове, ако е светло – тъмни цветове (създава се контраст). Ако помещението е малко – препоръката отново е в светлата гама, защото се създава илюзия за пространство.

Покритие на вратата

Покритията на интериорните врати са няколко варианта – гладки, леко релефни и много релефни.

Конструкцията на крилото

Конструкцията на крилото на вратата е от значение, защото определя здравината на самата врата. Имаме 3 опции на конструкция на крилото: тип пчелна пита (2 HDF плоскости, между които има пълнеж от картон, като пчелна пита), тип перфорирано ПДЧ и 3-ти тип с HDF оребрение (2 HDF плоскости, с 4 см. рамка от масивна дървесина и HDF оребрение).

Стъкло или фрезовка

Best Cabinet Hardware That Instantly Upgrades Doors

Изборът дали да бъде стъкло или с фрезовка, се прави в зависимост от това, дали искаме да минава светлина в помещението или не. Ако искаме светлина, по-добрият вариант за интериорна врата е стъклото. За спални – препоръчва се фрезовка. За помещение хол се препоръчват модели със стъкло.

Въпрос на избор е дали первазите да обхванат зида от двете страни, или да бъдат само от едната. Когато зида е обхванат само от едната страна, другата ще се наложи да се доизмазва. Поради тази причина, изборът на повечето хора е – обхващане на зида от двете страни.