Ако харесвате своите врати, никога не им причинявайте това!

Съществуват много начини, чрез които може да поддържате своите врати в идеално състояние, за да Ви служат те още дълги години. Но има и някои важни правила, които трябва да се спазват, за да не им навредите и съкратите живота им.

Никога не оставяйте вратите си непочистени и не подминавайте детайлите! В най-миниатюрните участъци се събират множество бактерии и именно те изискват достатъчно време за почистване и дезинфекция.

Поддръжка на вратите

Друго важно правило при поддръжката на врати е свързано с препаратите, които се използват по време на чистене.

В никакъв случай не използвайте абразивни материали и агресивни почистващи средства, тъй като е вероятно те да нарушат красивото покритие на Вашата врата
Ако вратите Ви представляват модели със стъкла, остъклените части съшо заслужават специално внимание.

Не използвайте обикновени универсални препарати за стъклата! Почиствайте ги внимателно с подходящ препарат, създаден за тази цел. Подсушете след това с абсорбираща кърпа.

pochistvashti materiali

Не забравяйте механизмите! Ако в дома си разполагате с плъзгащи врати, отделете време през почивните дни за правилното почистване на релсите им. Често бактерии се развиват точно в тези механизми.

Не пропускайте смазването на пантите! Те се нуждаят от това, за да изпълняват функциите си подобаващо.

Не забравяйте употребата на антибактериални гелове при дръжките на вратите! Това е задължително правило, ако желаете повърхностите да са чисти и безопасни за Вашето здраве и това на Вашите деца.

Не упражнявайте излишен натиск и сила върху вратите си! Не насочвайте гнева от напрегнатото ежедневие към тях! Дори и да бързате много, закъснявайки за важна среща или работа, не си позволявайте да блъскате вратите! Това не се счита за нормална амортизация на продуктите. Умишленото им блъскане може силно да се отрази върху начина, по който те изглеждат и функционират.

Уверяваме Ви, че тези седем „забрани” биха Ви били от голяма полза за правилната поддръжка. А ако Вашите интериорни и входни врати можеха да говорят, със сигурност щяха да Ви благодарят!