Функционалност на интериорната врата за килер

Вратата за всяко помещение може да се определи според стаята, която затваря. Нейните особености и функционалност се характеризират от това дали е холна интериорна врата или за спалня, кухня, детска. Но какво може да се каже за врата за помещение килер и мокро помещение? Те остават винаги незабелязани. Въпреки това тяхната функционалност е водеща при избора им. Вратите за килер и мокро помещение в повечето случаи са с най-малките размери. Затова е добре предварително да обмислите каква интериорна врата би била по-подходяща за вас. Дали има възможност да се постави плъзгаща врата, която би спестила голяма част от така или иначе малкото пространство. Или  защо не обикновена вътрешна врата с отварящо крило, която ще е по-удобна.

Интериорни врати за килер – повече за техните функционалности

Килерът е стаята, в която се съхранява богато разнообразие от нужни и не толкова нужни вещи в дома ни. Един от вариантите е да се използва като работилница, пълна с инструменти, машини и други материали, необходими за поправка на всевъзможни неща. Други пък може да го пригодят за гардероб и там на съхранение да стоят дрехи и обувки на цялото семейството. Най-често се използва за всичко – като помещение-склад, натрупани едно върху друго стелажи и рафтове с различни вещи, които не ползвате или ползвате често. И разбира се основната функция на килерът е ако обичате да си правите зимнина от буркани с лютеница, туршия или компот. Или да се съхраняват различни провизии, като сол, захар, брашно, консерви, олио и т.н.

byala interiorna vrata s drazhka

Интериорни врати за мокри помещения

Мокрото помещение или така нареченото перално помещение, се използва като стаичка за пералня, сушилня и различни видове препарати, необходими за всяка домакиня, така че всичко да е лесно и удобно за нея. Затова едно от най-функционалните решения в последно време е плъзгащата врата с горен механизъм, защото по този начин няма да заема място при отваряне и затваряне и използваемото място ще е по-голямо. Стига разбира се да има и техническа възможност и място настрани, за да може да се плъзне крилото по стената.