Нов прочит на белите интериорни врати при обзавеждането на дома

В недалечното минало интериорните врати са се произвеждали в един основен цвят – белият. Тогава е нямало това богато разнообразие от цветове, на което се радваме сега.

Какво се предлага на пазара

Към днешният момент нещата не стоят така. На пазара се предлагат много модели и цветове вътрешни врати, между които клиентът да намери това, което търси и да обзаведе дома си стилно. Като че ли в сянката на цветните модели с по-разчупен дизайн останаха по-изчистените врати в бяло. Затова и в момента моделите в този цвят са малко по-ограничени. Както всяко нещо, така и тази модна тенденция при вратите започва да отшумява. Интериорните дизайнери преоткриват красотата на тези интериорни врати. Те внасят чувство за комфорт и баланс между цветовете, в които ще бъде останалото обзавеждане на дома, като допринасят за създаването на чувство за простор и свобода. Изчистената бяла интериорна врата дава възможност да подберем по-екстравагантни мебели, които да се съчетават помежду си.

door

Бели врати

Това съвсем не означава, че когато една врата е бяла, задължително трябва да е скучна. Цвета се предлага в най-различни нюанси – от така нареченото „мръсно” бяло, до примесеното с различни шарки. Така вратата добива нов и интересен облик. Ако предпочитаме светлата гама, друг вариант е да се спрем на цветовете „шампанско”, „слонова кост”, „перла” и други подобни от тази палитра. Всички тези нюанси внасят хармония и усещане за чистота.

При положение, че решението ни е мебелите или подовата настилка да са тъмни, то белият цвят е идеалният избор за врати. По този начин ще има контраст и няма начин да не се забележи всеки детайл. Този цвят се явява универсален. Слива се успешно с всеки един аксесоар в дома. По този начин се получава нов прочит на белият цвят при обзавеждането и декорацията. С неговия избор получаваме гаранция, че с каквото и да го съчетаем, ще имаме идеален завършек на интериора.