Наръчник за начинаещи по какъв най-лесен начин да изберем подходящата входна врата.

На пазара се предлагат различни серии входни врати както и цветове, модели, конструкция на крилото и заключващи системи.  Изборът на правилен модел врата ще ви помогне да освежите дома си. Ще можете да му придадете по-изискан вид и да създадете по-уютна среда. Грешният модел врата, може да направи дома Ви да изглежда не толкова приветлив. Все пак минавайки през етажите първото нещо, което хората виждат е именно входната врата на жилището Ви. Те ще си направят изводи за това, какъв тип човек живее там. Много е важно да знаете точно какво искате да казва входната Ви врата за вас и домът Ви.

Роля на цвета на вратата

Ако се спрете на модел, който е съвсем изчистен и е с тъмен цвят, навярно хората преминаващи покрай вашето жилище биха си помислили, че там живее доста мрачен човек. Възможно е дори нанасяйки се новите съседи да смятат, че сте неприятен човек, който не обича да комуникира с нови хора. От друга страна избирайки врата, която е с по-разчупен дизайн, по-нестандартен цвят това вече говори друго за вас и дома Ви.

Входни врати в Лондон

Избор на врта спрямо местоположението на жилището Ви

Първо трябва да се съобразите с това къде живеете. Ако сте на някой булевард или оживена улица една врата с дебелина на крилото 7см. или 9см и изолация би се оказала най-добрия избор. Тя ще намали шума от автомобилите или преминаващите хора. Ако пък живеете в къща, вратата има пряк допир със слънчевите лъчи. Ако нямате навес който да я скрива, идеалният избор за Вас би бил врата която да има UV защита. Важно е да разберете и кой материал е най-подходящ за вас. Има врати, които са изградени от МДФ материал и врати, които са метални. В случая, ако живеете на тихо и спокойно място или не Ви притеснява шумът, спокойно можете да се спрете на метална входна врата. В случай, че искате по-добра шумо и топлоизолация е добре да изберете модел, който отговаря на изискванията Ви. А именно такъв, който е шумо и топлоизолиращ.

И не на последно място, ако не сте сигурни дали ще се справите с монтажа, вие или вашият майстор е добре да се обърнете към професионалисти. Така ще получите очакваният краен резултат.